14 Ekim 2011 Cuma

'Law of Diminishing Marginal Utility' ilkesinin Rejim Uzerindeki Inanilmaz Etkisi


Hani derler ya, teoriyi mutlaka pratikle kombine etmek gereklidir.
Ben dun cok sene once almis oldugum Econ 101 dersini bizzat pratik olarak yasadim.
Bir suredir devam etmekte olan yaz sonu kis basi rejimim dun aksam itibariyle kendini feshetti.
Birgun once, oncelikle midede baslayan ve sonrasinda bircok organa sicrayan isyan dun aksam saatlerinde bunyem tarafindan bastirilamadi, destek ekiple olaya mudahale edilinmek durumunda kalindi.
Isyana ilk mudahale icin gerekli kosul saglanmak uzere 'Happily Ever After' aranarak ellerinde aksamin o saatinde 'Cup Cake' kalip kalmadigi ogrenildi. Kosarak arabaya atlanilip 'Cup Cake'ler derhal bunyeye sizdirilmaya baslandi.
Bu esnada ne mi oldu?
'Law of Diminishing Marginal Utility' ilkesinin bunyede bizzat yasandigi tespit edildi.
Inanilmaz lezzetli gelen ilk 'Cup Cake'ten sonra salgilanan endorfin miktarinda, ve dolayisiyla yukselen mutluluk oraninda an be an ciddi bir dusus gerceklesti.
Ve hatta 6 adet cesitli renklerde alinmis olan 'Cup Cake'lerden neredeyse yarisi bunyeye indirilemeden kendini buzdolabinda buldu.
Mezuniyet yilinin uzerinden asagi yukari 5 yil gecmis olan ben dun teori ve pratigi bizzat bir kez daha kombine etmis oldum.
Sonuc ne mi oldu?
Zarar; 3 'Cup Cake & 1 paket Cips & 1 sise Kola
Isyanci mide tarafindan maruz birakilacak isyan tazminati; Bugun yalnizca 1 kase yulafli sut ve biraz meyve disinda aci, tatli, eksi, tuzlu her turlu yiyecekten bunye mahrum birakilmak suretiyle cezalandirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.