13 Aralık 2011 Salı

AB Kardesligi & Euro & Cameron Ingilteresi


Avrupa Birligi efsanesi de yavas yavas sallanmaya baslamisken gelismeler enteresan olmaya basladi. Takimin en onemli 3 aktorunden biri olan Ingiltere'nin Euro'yu kurtarma plani olarak gerceklestirilen hukumetlerarasi anlasmada yer alan 26 ulkenin disinda kalmasi oldukca sakaci bir hareket olarak algilandi.
Ek olarak bir de Cameron'in 'Liderler Zirvesi'nde "Euro'ya basarilar dileriz" ifadesi sanirim artik yillarca hatirlanacak.

Bu esnada Sarkozy ve Merkel de birbirine taban tabana zit ama bagli iki kardes gibi son derece gercekci bir samimiyetle birbirlerine kenetlenmis bir halde Euro'yu kurtarmak icin yollar ariyorlar. 


AB Kardesligi buyuk uyelerinden Cameron'in davranisi kalplerini kirmis olsa da Merkel ablasi olayi Sarkozy'nin aksine daha sakin bir sekilde karsilayip Ingiltere'nin tutumunu "saygi duyulmasi gereken bir karar" seklinde ifade etti.
Gazeteler de yasanan Ingiltere yaklasimini enteresan basliklarla yorumlamislar;
Der Spiegel - The man who said 'No' to Europe.
Le Monde - Great Britain isolated like never before
Gazeteler cogunlukla Cameron'in bu yaklasiminin sonucu olarak Ingiltere'nin yalniz kalacagi tahmininde bulunurken bazi ifadeler de izole kalmaktan ziyade Cameron'i 'Avrupa'nin guclu adami' seklinde tanimliyor.
Bence yine de "Euro'ya basarilar dilerim" seklindeki sakaci ifade onumuzdeki 10 yilin en onemli 10 sozunden bir tanesi olma yoluna girmis durumda.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.