11 Aralık 2011 Pazar

Allgäu-Orient-Rallye 2012 Yariscilari Pistte Bekleniyor.


Rally denince aklimiza ilk gelen dag, tepe, toprak demeden kilometrelerce giden havali modifiye arabalarin yer aldigi WRC (World Rally Championship) gelir. Halbuki nasil her sakalli dedemiz degilse her rally de WRC degildir.
The Allgäu-Orient-Rally isminde genc ama iddiali bir diger rally sampiyonasi da heyecan arayanlar icin tum enteresanligiyla katilimcilarini bekliyor.




Her yil kurucularinin yasadigi sehir olan Allgäu'da start alip Urdun'un baskenti Amman'da son bulan rally sampiyonasi bu yil politik sebepler dolayisiyla rotayi degistirmis. Final destinasyonu Agri dagi eteklerinden gecerek Azerbaycan Hazar Denizi kiyisinda son bulacak sekilde guncellenen sampiyona bircok baska motor sporlarindan farkli olarak 20 yas ve ustu arabalarla katilimi zorunlu kiliyor. Eger arabaniz 20 yasindan kucukse ve yine de katilmak istiyorsaniz, bu kez araba guncel degerinin 1111.11 euro'dan az olmasi bekleniyor. Dolayisiyla, "Benim guzel havali bir 'Subaru'm var, ben bu yarisa katilirim, moruk arabalarin hepsini de geride birakir kupayi kaparim" anlasiyindaki arkadaslar malesef bu yarisin kiyisindan dahi gecemiyor. Zira, burda amac kulturlerarasi etkilesim ve kaynasma esliginde keyifli anlar yasamak ve sosyallesmek. 


Sampiyona odulu de tahmin edilenin aksine 'para odulu' degil, size ait olacak fakat Amman'da konaklamasi icap eden. istenilen muhtelif zamanlarda ziyaret edilmesi mumkun olan sevimli bir deve.
Amaci diger motor sporlarindan farkli olarak en kisa zamanda belirtilen mesafeyi almak degil, ayni zamanda her sehir icin de belirlenmis gorevleri tamamlamak olan yarismada bir de bu gorevlerin tamamlandigina dair juriye kanit goturmek gerekiyor.


Icinde Ankara'da kale'ye gidip gozleme yemek ve gozleme tarifi almak vs gibi gorevleri barindiran sampiyona bu esnada da pilotlari halkla iletisim kurup sosyallesme yoluna itiyor.
Kisi katilim bedeli 111.11 euro.
Bu arada elbette navigasyon kullanimi yarisma esnasinda kabul edilebilir bir davranis degil.
Etik olmak acisindan navigasyon kullanimi hos karsilanmiyor.
Sahsen ben bayildim bu sampiyonaya.
Zira dunyada da ciddi bayilmalar meydana gelmis ki, kendileri WFP, BMW, United Nations, The Royal Automobile Museum gibi sponsorlar tarafindan destekleniyorlar.
Kutlariz kendilerini.
Dileriz ki biz de bir gun o deve icin yarisir, Amman'dan ara ara ziyaret etmek amacli, elimizde deve mamasiyla doneriz.



Cited by 
http://www.allgaeu-orient.de/index.php?lan=en 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.