12 Aralık 2011 Pazartesi

İnsanlar

Küçük insanlar kişileri
Normal insanlar olayları
Büyük insanlar fikirleri tartışırlar.

Büyük insan olma durumu ile çoğumuz arasında ciddi bir mesafe bulunmakla birlikte en azından erdemli insanlar olabilmek için çaba harcanilabilinir diye düşünüyorum.
Yakın ya da uzak samimiyetteki herkesin birbirinin ardından konuşmasının son derece normal sayıldığı bir topluma dönüşmüşüz artık.
Toplumumuz insaninin gununu ''Merhaba, günün nasıldı bugün?'' sorusunun ''Güzeldi, X kişisi de bugün şunu yaptı, Y de zaten şöyle şöyleymiş'' vs şeklinde cevaplanan sohbetler olusturuyor. Bu sohbetlerin ortaya cikardigi felsefe ekolunun sembolik uyesi de Nihat Dogan beyefendi oluyor.
Kitap okuma, aktiviteye vakit ayırma şeklindeki olgulara üşengeçlikle bakan toplumların genel tercihi olan dedikoduya yönelim toplumumuzun en temel eğilimlerinin başında geliyor. Bu da elbette kişilerin ister istemez belli samimiyetteki yakınlarıyla dahi arasına bir dedikodu mesafesinin barınmasına sebebiyet veriyor.
Konuyu enteresan ama kabul edilemez buluyorum, toplumumuzun çoğunluğunu oluşturan söz konusu topluluğun derhal bu sorunu farkedip kendini tedavi etmesini diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.