20 Aralık 2011 Salı

Coalition of the Willing - Get Ready to Change The World

'Coalition of the Willing' denince bircoklarimizin aklinda muhtemelen ilk beliren resim George W. Bush ve Irak savasi oluyor.
Halbuki bu kez kastedilen 'Coalition of the Willing' son derece baska.
Konu; gelecegimizi tehtid eden Kuresel Isinma ve dunyanin buyuk bir kisminin konuya iliskin kayitsiz bir tavir almasi.
Video'da verilmeye calisilan mesaj da; Kamuoyunun ortak cabasiyla halkin bilinclenmesi ve toplumun gelecegini toplumun kendisinin kurtarmasi gerektigi. Bunun da Wikipedia ve Linux gibi kar amaci gutmeyen, halk tarafindan gelistirilen, halkin varligiyla vucut bulan online olusumlar araciligiyla desteklenmesi gerektigi belirtiliyor.
Video'da da anlatildigi gibi 60'larin Hippi hareketi bircoklari tarafindan yanlis anlasildi. Ya da belki de eksik anlasildi. Sanat ve yasam tarzlari araciligiyla anlatilmaya calisilinan ozgurlesme; insanlari sinirlayan, insanoglunu belirli kaliplara sokarken aslinda insanligindan uzaklastiran sinirlardan kurtarmayi amacliyordu. Bununla birlikte her devirde oldugu gibi bu ifade yontemi de bircoklari tarafindan yanlis anlasildi, bambaska sonuclara varildi. Ve sonrasinda da 60'lar hareketine en ters olguya; 'Bireylesme'ye dogru hizli adimlarla ilerlemeye basladi insanoglu.
60'lara gonderme yaparak; "We inherited an incomplete picture of history blinded by an individualistic short sightedness. We failed to see what 60's revolution is really all about." deniyor.
"Let's get started before it's too late..."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.